Nala lag rollebollend op het sportveld, netjes langs de lijn.
Nala lag rollebollend op het sportveld, netjes langs de lijn. Foto: Erik van Leeuwen

Mascotte Nala is klaar voor de start, nu VV Moordrecht nog

Sport 277 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – VV Moordrecht neemt op zaterdag 10 juli met een onderling seniorentoernooi afscheid van het seizoen, maar de drang om aan de nieuwe competitie te beginnen is groot. “Het wordt tijd dat we ons weer gaan meten met tegenstanders.”

Door Erik van Leeuwen

Nala gaat deze zaterdag rollebollend door het leven. De mascotte van de club - Nala is een boomer - kan maar geen genoeg krijgen van het gras en kunstgras op sportpark ‘t Lage dat er zonovergoten bij ligt. Na een draai op de rug volgt een draai op de buik. Dat er af en toe een bal voorbij komt, deert de witte viervoeter niet. Ook als een deel van de selectie van Moordrecht fanatiek een rondootje doet, blijft Nala keurig buiten de lijnen, als een goede mascotte die zijn plaats kent.

“Van mij mag het weer beginnen hoor”, zegt Davey van den Berg, de keeper van Moordrecht 1 én huisgenoot van Moordrechts’ mascotte. “Het is al zo lang geleden dat we een officiële wedstrijd hebben gespeeld, dat ik de datum niet eens meer weet. Het voelt alsof we twee jaar niet hebben gevoetbald.”

Begin oktober speelde Moordrecht 1 zijn laatste wedstrijd in competitieverband. Als ze zeggen dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd, dan is de blauwwitte hoofdmacht goed, want in Ammerstol werd destijds met 4-0 gewonnen. Met zes punten uit drie wedstrijden werd de basis gelegd voor een mogelijk goed seizoen. 

Hoe goed het nieuwe Moordrecht - dat daarvoor één van de slechtste seizoenen uit de historie kende – was, zal altijd een mysterie blijven. “We waren eigenlijk maar net begonnen met dit team”, zegt Van den Berg. “We hebben echter geen idee waar we staan in de vierde klasse.”

Bobby Leiwakabessy, die samen met hoofdtrainer Max Hiariej komend seizoen de technische lijnen uitzet, wil voortborduren op de start. “De selectie is nagenoeg hetzelfde gebleven. We hebben er drie spelers bij gekregen. Djazz Manusamu is teruggekeerd en er zijn twee jongens van SVS uit Capelle gekomen. Dat is positief.” 

Zachte landing
Naast goed presteren op het veld wil Moordrecht de komende seizoenen de selectie stapje voor stapje uitbreiden. Er stromen deze zomer elf jeugdspelers door naar de senioren. “Het is belangrijk om die een zachte landing te laten maken”, weet Bauke Vink, bestuurslid technische zaken. “Er komen de komende seizoenen meer jongens door. Aan dat proces moeten we veel aandacht besteden.”

De eerste training van het nieuwe seizoen staat al voor eind juli op het programma. Op zaterdag 7 augustus is de eerste oefenwedstrijd, thuis tegen Roodenburg uit Leiden. Weer een week later wordt geoefend tegen NOCKralingen. Op donderdag 26 en zaterdag 28 augustus wordt meegedaan aan het traditionele IJsselschildtoernooi van Gouderak. 

Hiariej en Leiwakabessy dubben nog over een oefenwedstrijd op 21 augustus. “We zoeken naar de balans. Je wilt graag na bijna een jaar geen wedstrijden dat de spelers genoeg minuten in de benen hebben, maar je moet ook uitkijken dat je ze niet teveel belast. We hebben er niks aan als er straks vier, vijf geblesseerd raken.”

Qua ambities wordt de tijd teruggezet naar de start van het vorige seizoen. Hoewel de competitie-indeling nog niet bekend is, lijkt het erop dat de vierde klasse er een stuk sterker op geworden is. Leiwakabessy: “Een plaats in de middenmoot is al mooi.”