Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Moerkapelle was zaterdag niet opgewassen tegen Cabauw. (foto/tekst: Erik van Leeuwen)</p>

Moerkapelle was zaterdag niet opgewassen tegen Cabauw. (foto/tekst: Erik van Leeuwen)

Moerkapelle geen partij voor Cabauw

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle heeft bij de start van de competitie een gevoelige nederlaag geleden. Cabauw trakteerde de thuisploeg op sportpark De Wilde Veenen op een duidelijke 0-6 nederlaag.

Voor Moerkapelle-trainer Gerald van der Klok was het de eerste competitiewedstrijd in dienst van Moerkapelle, maar de opvolger van Martijn Peters beleefde weinig plezier aan zijn debuut. Hij zag een moeizaam spelend Moerkapelle, dat maar zelden de weg naar het vijandelijke doel wist te vinden. 

Bij een 0-3 stand kreeg aanvaller Timon van Dam twee kansen, maar hij stuitte op de doelman van de gasten. “Als je scoort, kan dat ervoor zorgen dat de wedstrijd een andere wending krijgt”, constateerde Van der Klok. “In het laatste gedeelte incasseerden we nog drie treffers. We gingen de lange bal hanteren en zo ontstonden er twee linies. Cabauw heeft een te goede ploeg om daar niet van te profiteren.”

De cijfers waren hard, maar Van der Klok benoemde ook de positieve punten van zijn elftal. “Het is de opdracht om wat meer van achteruit op te bouwen. Dat zie ik ook gebeuren. Daar ben ik zeker niet ontevreden over, maar ik moet wel constateren dat we de afgelopen maanden ontzettend veel afwezigen hebben gehad. Daardoor hebben we nog niet goed kunnen werken aan vastigheden. Gelukkig keren deze week Ramon de Bruin en Stef van der Zalm terug en ook Jeffrey Kievit is weer beschikbaar. Michael Koolhaas heeft vandaag zonder probleem een uur gespeeld. Ik heb hem eruit gehaald toen de achterstand al te groot was. We krijgen nog wedstrijden genoeg en je moet uitkijken spelers in één keer te veel te belasten.”

Meer berichten