Logo hartvanzuidplas.nl
Vincent van der Kraats slaat door het Groningse blok heen.
Vincent van der Kraats slaat door het Groningse blok heen. (Foto: André Dirks)

RECO ZVH heeft ‘zevende man’ terug: 400 man bij wedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Voor het eerst sinds maart 2020 wisten de volleyballers van RECO ZVH zich in een eredivisieduel gesteund door hun eigen supporters in Swanla. Dat zorgde tegen titelkandidaat Lycurgus weliswaar niet voor een zege (0-3), maar wel voor een goede entourage.

Door Erik van Leeuwen

Vierhonderd toeschouwers waren zaterdagvond naar Swanla getogen. In plaats van beeld via de livestream mochten zij hun favorieten eindelijk weer eens live aan het werk zien. Op vertoon van de corona-QR-code mochten de fans plaatsnemen op de tribunes, die het afgelopen seizoen, op een verdwaalde verslaggever na, helemaal leeg bleven. 

Die toeschouwers zagen een ZVH dat met één basisdebutant speelde. Jochem Bloem startte als middenaanvaller naast Benjamin Parkinson. De Zevenhuizenaren zagen deze zomer twee middenaanvallers vertrekken: Ludrich Inocente en Niels de Vries, die na zijn verhuizing naar Groningen voor Lycurgus speelt en dus zaterdag aan de andere kant van het net stond geposteerd.

De fans waren vooral benieuwd hoe ZVH het met de vele nieuwe jonge talenten zou doen tegen de kampioenskandidaat. De thuisclub bleek grote delen van de wedstrijd niet onder te doen voor Lycurgus, waarbij trainer Kristian van der Wel vooral zeer tevreden kon zijn over de passing en de aanval. “In de verdediging was Lycurgus nog net iets beter”, concludeerde de oefenmeester. “Je ziet dat ze meer ervaring hebben dan wij. Wij hadden net niet het vermogen om het verschil te maken. In de eerste set bleven we lang bij, maar op de beslissende momenten ging het punt naar Lycurgus.”

Doelstelling
De technische staf en de spelers zaten afgelopen week om de tafel om de doelstelling voor komend seizoen te formuleren. Die is volgens Van der Wel nogal ruim omschreven met een plaats bij de eerste zes.

Net als vorig seizoen plaatsen de nummers één tot en met vier zich voor de play-offs en spelen de andere teams, minus het Talenten Team, in de plaatsingspoule. “Op dit moment is het lastig om al iets te zeggen over de krachtsverhoudingen. We gaan hard werken om beter te worden”, aldus Van der Wel.

Meer berichten