Logo hartvanzuidplas.nl
Bart van den Berg in actie in zijn verloren single tegen Rik Muller.
Bart van den Berg in actie in zijn verloren single tegen Rik Muller.

TCN zet alles op alles voor tweede plaats

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – TC Nieuwerkerk is nog volop in de race voor de tweede plaats in de eredivisie. TCN won zondag met 4-2 van De Pettelaer en heeft daardoor, met nog twee wedstrijden te gaan, een hoge eindklassering in eigen hand.

Het landskampioenschap is ver weg voor TCN, dat zeven punten achterstaat op koploper Suthwalda. De Nieuwerkerkse formatie heeft weliswaar één extra wedstrijd te goed, maar een titel is volgens Bart van den Berg niet reëel. “We hebben het op de tweede speeldag in Zuidwolde laten liggen. We verloren met 5-1. Suthwalda heeft goede spelers, maar we hadden misschien met een andere opstelling 3-3 kunnen spelen.”

Tegen hekkensluiter De Pettelaer verloor Van den Berg voor het eerst in de competitie een enkelspel. Daar baalde hij flink van. “Ik zat er niet lekker in en kreeg onvoldoende druk. In de tweede set verloor ik een lange tie-break met 13-11. Had ik ‘m gewonnen, dan had ik de partij nog naar mij toe kunnen trekken.”

Van den Berg nam in het dubbelspel, aan de zijde van Stephan Fransen, revanche voor zijn verloren single. Het koppel klopte Jesse Timmermans en Rik Muller. “Op de één of andere manier is de teleurstelling van een verloren single altijd groter dan de vreugde van een gewonnen dubbelspel”, nam Van den Berg vooral het verlies mee naar huis. “We gaan voor de tweede plaats. Eigenlijk telt alleen de eerste plaats, maar ook aan de tweede en derde plaats hangt prijzengeld voor de club.”

De heren-eredivisie wordt normaal in april en mei gespeeld, vanwege corona is de competitie verschoven naar dit najaar. Dat is minder leuk, vindt Van den Berg. “Er is minder beleving en sfeer op de parken. In plaats van voor een volle bak speel je nu voor dertig, veertig en als het meezit vijftig mensen.”

“Eén van de aanpassingen is dat er geen play-offs worden gespeeld. Dat weekend maakt de eredivisie juist zo gaaf. Niet dat we met tegenzin op de baan staan, hoor. We zijn in ons team allemaal liefhebbers en spelen elke wedstrijd met veel plezier.”

Meer berichten