Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Gerald van der Klok: &ldquo;We waren slordig aan de bal.&rdquo;</p>

Gerald van der Klok: “We waren slordig aan de bal.”

(Foto: archief)

Derde zege op rij voor Moerkapelse voetballers

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle had tegen Gouderak aan één doelpunt genoeg voor de winst. Stef van der Salm was de matchwinnaar: 1-0.

Moerkapelle speelt zich snel uit de problemen in de vierde klasse. Na een start met vier nederlagen pakten donkere wolken zich samen boven sportpark De Wilde Veenen, maar na de derde zege op rij tegen Gouderak is de lucht weer geklaard.

“Over het resultaat hoor je mij niet klagen”, zei trainer Gerald van der Klok, die over de uitvoering van zijn ploeg minder te spreken was. “We waren slordig en onrustig aan de bal, net als vorige week tegen ASW. Het positiespel was heel matig. Ik ben daar in de rust ook boos over geworden. We schoten meer ballen uit dan in elkaars voeten.”

Van der Klok zag wel een hardwerkend Moerkapelle. “Je moet wel realistisch zijn: dit was een wedstrijd waarvan je op een gegeven moment weet: het wordt niet beter. Haal die punten en dan verder. Ik moet ook zeggen dat we Thijs van Nieuwkoop misten. Niet dat Remon de Bruin het slecht deed in het centrum, maar hij is een middenvelder en hem misten we weer op het middenveld.”

‘We schoten meer ballen uit dan in elkaars voeten’

De enige goal - van Stef van der Salm in de twintigste minuut - kon Van der Klok zeker bekoren. “Het was een echte trainingsgoal. Inspelen, één keer raken en doorbewegen. Dat wil je meer zien.”

Meer berichten