De scheidsrechter liet veel overtredingen in het duel tussen Groeneweg en BSC’68 ongestraft. Foto: Pixabay

Groeneweg pakt de kop na verhit potje

Sport 662 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft een succesvolle greep naar de macht gedaan in de vierde klasse. De ploeg van trainer René van Beek won zaterdag de topper tegen het Benthuizense BSC’68, waardoor het nu voor het eerst deze competitie koploper is.

Groeneweg begon de wedstrijd op een leeg sportpark met één punt achterstand op koploper BSC’68. Dat er veel op het spel stond, was goed te merken op het veld. Het duel was hard en spelers ontzagen elkaars ledematen niet.

Doordat de scheidsrechter van dienst amper optrad, volgden de irritaties en opstootjes elkaar in snel tempo op. Zo kon de assistent-scheidsrechter van BSC’68 Groeneweg-back Luke Schaaf ongestraft een trap geven. “Het leek wel oorlog binnen de lijnen”, zei Groeneweg-aanvoerder Bas Roos. “De linksbuiten van BSC’68 maakte in de eerste helft meer overtredingen dan dat hij voorzetten gaf.”

Groeneweg liet zich door de intimidatie in de eerste helft uit het spel halen. Na de 1-0 van Rick Sleeuwenhoek had de thuisclub alle moeite om op de been te blijven. Dat topscorer Robin Zuierveld na een minuut of twintig uitviel, hielp ook niet. De schade bij rust viel uiteindelijk mee, want verder dan een benutte strafschop kwam BSC’68 niet: 1-1.

Herpakt
In de tweede helft trok Groeneweg zich weinig meer aan van het wat Bas Roos irritante gedrag van BSC’68 noemde. De voor Zuierveld ingevallen Reinier Clazing maakte 2-1, Bas Roos gaf de gefrustreerd geraakte bezoekers het laatste duwtje richting nederlaag. Roos zorgde met een kopbal voor 3-1 en bepaalde uit een strafschop de eindstand op 4-1.

Groeneweg beëindigde de wedstrijd met tien man, want in de 84ste minuut kreeg Rick Willemsen een rode kaart. Hij reageerde op een overtreding van een tegenstander die ongestraft bleef.