Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Bram van der Wouden in actie in de woestijn. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: Marcel Vermeij)</p>

Bram van der Wouden in actie in de woestijn. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: Marcel Vermeij)

Bram van der Wouden nog niet klaar met Dakarrally

  •   keer gelezen   Sport

MOTORSPORT
Zevenhuizen – Bram van der Wouden kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn eerste Dakarrally. Hij beleefde naar eigen zeggen een ‘machtig avontuur’ in de Saoedische woestijn, dat voor hem te snel voorbij was. Halverwege de zevende etappe moest de Zevenhuizense motorrijder afstappen.

Van der Wouden, die afgelopen week terugkeerde uit Saoedi-Arabië, herstelt van een gebroken rib en meerdere gekneusde ribben. Het is een souvenir van dé rally van de wereld. In de tweede etappe al kwam de Zevenhuizenaar ten val, maar dat was voor hem geen reden om de strijd te staken. “Midden in de woestijn zag ik een overstap over het hoofd waardoor ik viel. Dat gaat negenennegentig van de honderd keer goed, dat de motor de ene kant opvalt en ik de andere, nu dus niet. Ik kreeg de motor vol op me.” Hij maakte de etappe af en reed vervolgens, op pijnstillers, door. “Opgeven staat niet mijn woordenboek. Ik heb pijn geleden onderweg en moest daardoor ook wat langzamer rijden. Ik sloeg me er aardig door.”

Totdat etappe zeven zich aandiende. “We hadden die dag een special met een geneutraliseerd deel halverwege. We reden op asfalt toen de motor ermee ophield. Pure pech. Gebeurt het aan de finish dan had ik het motorblok kunnen vervangen en de volgende dag weer kunnen starten.” De frustratie van dat moment heeft bij Van der Wouden inmiddels plaatsgemaakt voor berusting. “Ik heb tweederde van de etappes gereden. Ik heb mogen ondervinden hoe mooi het is om Dakar te rijden. Het is een geweldige happening, met een bivak van vierduizend mensen.”

Daarom ook wil hij niks anders dan de rally volgend seizoen opnieuw rijden. “Ik wil de finish halen. Vrijwel al mijn sponsoren hebben toegezegd mij bij de volgende editie te steunen en er hebben zich ook nieuwe sponsors gemeld. Ik sta volgend jaar zeker weer aan de start.”

“Over een maand of drie hoop ik weer op de motor te zitten. Ik wil dit jaar ter voorbereiding nog een rally in Marokko of Tunesië rijden.”

Meer berichten