De IJssel haalde in de eerste competitiehelft 26 punten uit elf wedstrijden.
De IJssel haalde in de eerste competitiehelft 26 punten uit elf wedstrijden.

De IJssel klaar voor titelstrijd

Sport 288 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De dames van De IJssel beginnen zondag met groot vertrouwen aan de tweede competitiehelft. In de optredens afgelopen week maakte het team indruk op trainer/coach Jean Paul Renes. “De meiden zijn superfit en in vorm.”

De IJssel won donderdag met 3-2 van eersteklasser Craeyenhout uit Den Haag en zondag klopte het met dezelfde cijfers Cromhouters uit Tiel, dat bovenaan staat in de tweede klasse. “We speelden in beide wedstrijden prima hockey. Tegen Craeyenhout was het tempo bizar hoog, dat we dat volhielden geeft aan dat we conditioneel uitstekend zijn”, concludeerde Renes.

In de wedstrijd tegen Craeyenhout maakte Roos Wink haar rentree. De keeper heeft al een tijdje last van haar knie. “Ze heeft een blessure aan haar meniscus, opgelopen in de zaalcompetitie. Ze ging er twee weken geleden tijdens de training opnieuw doorheen. Er is een mri-scan gemaakt, maar daaruit valt nog niet op te maken wat de schade is. Ik hoop vooral dat ze heel blijft, want Roos is een belangrijke waarde voor ons team”, aldus Renes.

De IJssel hervat zondag de competitie meteen met een topper, want Berkel, dat net als Groen-Geel één punt boven de Nieuwerkerkse dames staat, komt op bezoek op sportpark Dorrestein. Voor de nummers één en twee ligt na deze competitie een ticket voor de eerste klasse te wachten. “We krijgen in de tweede competitiehelft de hele top vijf thuis”, zegt Renes. “Dat is in ons voordeel, maar garanties geeft het natuurlijk niet.”