Bauke Vink voor het nieuwe clubgebouw van VVM:
Bauke Vink voor het nieuwe clubgebouw van VVM: "De leden gaan zich hier snel thuisvoelen.”

Voetbalpaleisje voor Moordrecht in de maak

Sport 1.297 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Voor VV Moordrecht breekt binnen een paar maanden een nieuw tijdperk aan. Sportpark ’t Lage wordt ingeruild voor het nieuwe sportpark ’t Ambacht, waar een heus voetbalpaleisje verrijst. “Iedere Moordrechtenaar gaat hier trots op worden.”

Door Erik van Leeuwen

Bauke Vink, lid van de directie van bouwbedrijf Vink én bestuurslid van VV Moordrecht, leidde de afgelopen periode al regelmatig leden van VV Moordrecht rond. Nu het clubgebouw er staat en aan de afwerking is begonnen, wordt zichtbaar wat eerst alleen op papier leefde. “Toen ik onlangs een groep trainers en leiders een rondleiding gaf zei er één: nu worden we echt een voetbalclub. Hij zei dat in de trant van ‘nu gaan we meetellen’. Het complex op ’t Lage, dat zestig jaar oud is, vergelijken met dit is natuurlijk niet eerlijk, maar het klopt wel dat we hiermee een stap zetten in de toekomst.”

Twee verdiepingen telt het nieuwe voetbalpaleisje, dat omzoomd wordt door drie velden die zichtbaar zijn vanuit de kantine en een parkeerplaats. “Het grote verschil met ons huidige complex is dat de kleedkamers inpandig zijn”, zegt Vink als hij de acht kleedkamers op de begane grond laat zien. Daar bevinden zich behalve kleedkamers ook een machineruimte (met warmtepomp), een scheidsrechtersruimte, een verzorgingskamer en een commissiekamer. “De wedstrijdcommissie zit naast de entree”, zegt Vink. “Via de entree wordt de trap naar de eerste verdieping bereikt.”
Buiten is er een tweede trap die publiek en spelers naar het terras brengt. Als Vink het terras toont, gaat het voetbalhart van Vink open. “Ik vind dit een geweldige plek. Als het zonnetje schijnt, is het hier heerlijk toeven.”

Het is ook een mooie plek om toekomstige successen van de club te vieren; op het eigen bordes kunnen spelers toegejuicht worden door de supporters. “En kijk eens om je heen”, zegt Vink. “Je kijkt straks niet alleen op de velden, maar ook zo de polder in. Westergouwe ligt hier heel dichtbij.”
Dat komt goed uit, want Moordrecht aast ook op de talenten die wellicht nog geboren moeten worden in de Goudse wijk, die in totaal 3800 woningen gaat tellen. “We kunnen met drie velden jarenlang vooruit”, weet Vink. “Op twee daarvan komt kunstgras en we krijgen ledverlichting. Ideaal. We kunnen groeien.”

Nostalgie
Nog een moment om in vervoering te raken, is als Vink de kantine laat zien. Hoewel hier straks nog het nodige kluswerk voor de vrijwilligers van de club ligt te wachten, zijn de contouren al zichtbaar. Er hangt nog geen schilderijtje of andere herinnering aan de muur, maar toch is de nostalgie al voelbaar door bijvoorbeeld de gemetselde bar. Jan Groeneveld senior, één van de clubiconen uit het verleden, heeft het metselwerk voor zijn rekening genomen.

“Het uitzicht vanuit de kantine naar buiten is overal geweldig”, meent Vink. “De kantine is best groot, maar toch knus. Ik weet dat de leden zich hier snel zullen thuisvoelen. We hebben geen gouden kranen, maar het is wel een voetbalpaleisje.”

De bestuurskamer is groot, maar ook weer bescheiden. Een lift brengt mindervalide Moordrecht-supporters van de begane grond naar de eerste verdieping. 

Handige handjes
“We liggen mooi op schema”, zegt Vink. “Eind mei willen we opleveren.” Dan al moeten vrijwilligers volop actief zijn, want de club heeft rekening gehouden met het nodige pakket aan zelfwerkzaamheid door leden. “We zijn druk bezig om mensen op te trommelen.” Voor alles zijn handige handjes nodig. “Van het afwerken van de lambrisering en tafels zagen, tot het verven van wanden.”

De verhuizing zelf is beperkt. “Er moeten wat spullen mee, maar dat zijn geen grote dingen”, zegt Vink. “Op 4 juni worden de laatste wedstrijden gespeeld op sportpark ’t Lage. De week erop is ons afscheid met het handen- en voetentoernooi.”

Binnenkort worden op het nieuwe complex ook de nieuwe velden aangelegd. “Op de kunstgrasvelden kunnen we daarom al snel spelen. Ons streven is dat we alles voor de zomervakantie klaar hebben, zodat we in augustus goed aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.”