Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Chris van Mullem werd in het zonnetje gezet. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: André Dirks)</p>

Chris van Mullem werd in het zonnetje gezet. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: André Dirks)

Chris van Mullem regisseert eigen afscheidspartijtje

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Altijd leuk om de grote ster te zijn van je eigen afscheidsparty. Chris van Mullem speelde zaterdag in de uitzwaaiwedstrijd van Reco ZVH tegen VoCASA de hoofdrol. Hij leverde een belangrijke bijdrage in de gewonnen vijfde set (16-14), waardoor de Zevenhuizenaren winnend afsloten: 3-2.

Hij is volgend seizoen nog wel te bewonderen in Swanla, maar op een ander niveau. De spelers van het derde Zevenhuizense teams zullen blij zijn met zijn komst. Na meer dan tien jaar nam hij zaterdag afscheid van topvolleybal. De meeste jaren daarvan verdedigde hij de kleuren van ‘zijn’ ZVH. Voor de laatste keer in de Zevenhuizense hoofdmacht nodigde Van Mullem al zijn vrienden en familieleden uit. Het zorgde voor een vol en uitgelaten Swanla en in die ambiance wist de thuisploeg zich nog één keer op te laden.

Met Van Mullem als stralend middelpunt knokten de Zevenhuizenaren, die de avond ervoor nog verloren van SSS, zich naar de winst. “Een droomafscheid voor Chris”, sprak trainer/coach Kristian van der Wel. “Als ik het scenario vooraf had mogen schrijven, had ik het zeker zo bedacht. Chris regisseerde zijn eigen afscheidsfeestje.”

In de schaduw van het afscheid van het icoon zwaaide ZVH nog vier andere spelers uit. Mats Kruiswijk gaat volgend seizoen spelen bij zijn vrienden van Sliedrecht Sport 2, Jeroen van Yperen verkast naar topdivisionist Utrecht en Jochem Bloem maakt komend seizoen deel uit van de selectie van een andere eredivisionist, het Barneveldse SSS. Ook van Mees Sengers werd afscheid genomen, maar de jonge speler, die zijn beachsportloopbaan gaat intensiveren, is nog niet helemaal uit beeld voor de toekomst.
Zelf is ZVH druk doende om de selectie aan te vullen. “We hebben nu een selectie van negen man, daar moet nog iets bij”, reageerde Van der Wel. “Contacten met spelers zijn er en hopelijk leidt dat snel tot iets concreets. Er vissen meer clubs in de vijver, het is lastig aan te geven wanneer we beet hebben.”

Meer berichten