Logo hartvanzuidplas.nl
Maurice Eckhardt (hier op archiefbeeld) was in Rotterdam tweemaal trefzeker.
Maurice Eckhardt (hier op archiefbeeld) was in Rotterdam tweemaal trefzeker.

Maurice Eckhardt maakt driehonderdste goal voor Groeneweg

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg haalde zaterdag op bezoek bij FC Banlieue de dubbele cijfers (2-10), maar alle aandacht ging uit naar Maurice Eckhardt. Mister Groeneweg maakte twee treffers, waarvan de laatste zijn 300e goal was voor zijn club in de competitie.

Eckhardt, die sinds ruim een maand weer in de basis start en daarmee aan zijn comeback bezig is, kreeg na afloop in de kleedkamer een staande ovatie van teamgenoten en staf. “Uniek”, noemde aanvoerder Bas Roos de prestatie van de aanvaller. “En dan te bedenken dat hij ruim twintig jaar geleden zijn eerste officiële doelpunt voor Groeneweg 1 al maakte. Ik speelde net in de F-jes.”

De jubileumgoal van Eckhart was een echte spitsengoal: een simpele intikker. “Een verdediger van FC Banlieue maakte hands en wij riepen allemaal al om een strafschop. Eckie niet. Die ging door, kreeg voordeel en schoof de bal in het doel”, aldus Roos, die zelf trefzeker was vanaf de stip. De andere treffers kwamen van Robin Zuierveld (3), Mike Karreman, JP Hordijk, Reinier Clazing en Rick Sleeuwenhoek.

CKC won op het nippertje met 2-1 van BSC’68, waardoor Groeneweg tweede blijft op de ranglijst. “Ik zie CKC geen punten meer verspelen. Ik heb me erbij neergelegd dat we promotie via de nacompetitie moeten afdwingen, dus we gaan na 4 juni nog rustig door”, aldus Roos.

Meer berichten