Logo hartvanzuidplas.nl

Prijzengeld open toernooi TCN voor dames en heren gelijk

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor de eerste keer verdient een vrouwelijke winnaar van het open toernooi van TC Nieuwerkerk evenveel als een mannelijke winnaar. De club heeft besloten om voor de editie van dit jaar het prijzengeld gelijk te te trekken.

“Tennis is voor iedereen, en ook iedereen is welkom op onze vereniging”, zegt voorzitter Hans Schrijver op de website van TCN. “Daar hoort ook een eerlijke behandeling bij voor onze deelnemers aan het open toernooi. We integreren daarom het thema ‘Onelove’ op subtiele wij in het toernooi. Tot voor kort zat er bijvoorbeeld nog een enorm verschil in prijzengeld van de dames en de heren. Dat was bij de grote internationale toernooi zo, maar ook bij ons. Dat hebben we dit jaar helemaal gelijkgetrokken. Heel logisch natuurlijk, maar lang niet altijd vanzelfsprekend.”

Het open toernooi van Nieuwerkerk, dat gehouden wordt van 18 tot en met 26 juni, heeft ook een nieuwe toernooicommissie. Remco Alberts vormt samen met Leo Veraart en Chris van der Deijl de toernooileiding. Het is voor het eerst sinds 2019 dat het toernooi weer wordt gehouden.

Meer berichten