Logo hartvanzuidplas.nl
Rick Sleeuwenhoek nam een van de doelpunten voor zijn rekening. (foto: archief HvH)
Rick Sleeuwenhoek nam een van de doelpunten voor zijn rekening. (foto: archief HvH)

Titel ver weg voor Groeneweg, ook Moerkapelle verliest

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg lijkt zijn kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld. De Zevenhuizenaren verloren dinsdagavond in Rotterdam met 3-2 van Hillegersberg, waardoor de achterstand op koploper CKC, dat wel won, opliep tot vijf punten.

“Ik ben diep teleurgesteld over het resultaat”, zei trainer René van Beek kort voordat hij de bus instapte naar sportpark Van ’t Verlaat. “We hebben niet goed gespeeld, maar kwamen toch terug tot 2-2. In de laatste twintig minuten hebben we alle risico genomen, want ook aan een gelijkspel hadden we niets. Toen ging er van hen nog één in.”

Rick Sleeuwenhoek en Moos de Hamer scoorden voor Groeneweg, dat zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie. De kans dat CKC in de resterende vier wedstrijden nog twee keer verliest, acht Van Beek zeer klein. “We hebben de afgelopen weken niet top gespeeld. Wat dat betreft komt deze nederlaag niet als een echte verrassing. Je voelde ‘m aankomen. We moeten ons nu maar focussen op de nacompetitie.”

Moerkapelle
In de vierde klasse D was Moerkapelle niet opgewassen tegen koploper Haastrecht (3-0). Omdat ook Gouderak verloor, bleef het verlies zonder gevolgen. Moerkapelle blijft één plaats boven de rode (degradatie)streep. Moordrecht kwam niet in actie omdat tegenstander Ammerstol onvoldoende spelers had. Het is onbekend wanneer het duel wordt ingehaald.

Meer berichten