Gerald van der Klok.

Moerkapelle pikt een punt bij Floreant

Sport 274 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle heeft een onverwacht punt overgehouden aan het uitje naar Floreant in Boskoop. De stormloop van de thuisploeg werd met 1-1 overleefd. “We hebben écht een punt gestolen”, concludeerde trainer Gerald van der Klok.

De oefenmeester sprak ook van een bonuspunt dat Moerkapelle goed kan gebruiken in de degradatiestrijd. Omdat concurrent Gouderak (één punt minder) tegen Stolwijk ook 1-1 speelde, behielden de bewoners van De Wilde Veenen de kleine voorsprong.

Moerkapelle stond in Boskoop vrijwel de hele wedstrijd onder druk. De thuisploeg viel aan, de bezoekers, spelend met Gino Jansen onder de lat en Mattias de Gooijer als centrale verdediger, waren gedwongen tot verdedigen. “We hebben met een leeuwenhart gespeeld”, complimenteerde de trainer zijn spelers. “Ik wil ook graag aanvallen, maar we werden volledig in de verdediging gedrukt. Het was overleven, alleen maar tegenhouden.”

Tien minuten voor tijd kwam Moerkapelle tegen de verhoudingen in op voorsprong door Stef van der Zalm. Voor Floreant was dat het sein om de druk nog verder op te voeren. “Ze speelden op een gegeven moment met vijf aanvallers. Ze pompten alle ballen erin. Dan hoeft-ie maar één keer goed te vallen, dat gebeurde in de 89ste minuut.”