Awood Hagimacoa maakte de vierde treffer.

Moordrecht zit in de lift

Sport 300 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht is in de vijfde klasse bezig aan een gestage opmars. Door de tweede zege op rij – zaterdag in Den Haag bij REMO (0-4) – lonkt een plaats bij de eerste zes van het klassement.

Moordrecht had een moeilijke start met vijf nederlagen in de eerste zes wedstrijden, maar nu blijkt dat het team van trainer Rens Binken in die fase vooral tegen de bovenste ploegen speelde. Daarnaast heeft Binken het elftal beter op de rails.

“We zochten aan het begin van de competitie naar de juiste speelwijze”, verklaarde Binken. “We zijn begonnen met 4-3-3. We hebben buitenspelers, maar met 5-3-2 is er meer balans in de ploeg.”

De twee spitsen, Clint Broer en Yannick Vortalen, lieten zich al vroeg in de wedstrijd tegen REMO gelden. Vortalen passeerde in de derde minuut de Haagse doelman, een kleine twintig minuten later deed Broer dat.

Op slag van rust bracht Rijk Revet het overwicht verder tot uitdrukking: 0-3. Moordrecht miste daarna nog de nodige opgelegde kansen en daarmee ging het door, totdat Awood Hagimacoa de vierde goal scoorde.

In de slotfase stopte gelegenheidskeeper Diego Sohailet een strafschop. Binken: “Die nul was de beloning voor zijn keepen, maar ook zijn opoffering om als speler op doel te gaan staan.”