Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: pr

BeweegpuntBas en The Base: vindingrijkheid in coronatijd

  •   keer gelezen   Zakelijk

Zevenhuizen – Nog een kleine week en dan is het 1 juli, de datum waarop de sportscholen weer volledig open mogen. Bas Duiverman, eigenaar van sportcentra BeweegpuntBas en The Base Zvh in Zevenhuizen kijkt terug op drie roerige maanden, maar ook op een periode van creativiteit.

De plotselinge sluiting in maart was voor Bas een ‘reset’-moment. Omdat niemand meer mocht sporten, werden beide sportcentra eerst maar eens goed onder handen genomen. Ook gaven Bas en zijn team al snel alternatieven aan de leden om fit te blijven. “We begonnen direct met online thuislessen. Leden mochten hiervoor al onze losse sportmaterialen lenen. Per week kon men deze omruilen en zo afwisselend trainen.”

Om contact te houden met de leden ging Bas op pad met de ‘BeweegpuntBus’. Een bevriende gerberakweker, ook lid bij de sportschool, verkocht minder bloemen. Bas sloot een deal met hem en verraste alle leden persoonlijk met een boeket. “Dat was een welgemeend bedankje voor alle hartverwarmende steunbetuigingen die we kregen. Het was echt leuk: stonden we ineens bij iedereen voor de deur met een bosje gerbera’s.”

Nieuwe dimensie
Maar wekenlang alleen thuissporten begon bij velen toch te vervelen, de leden misten het sociale aspect van de lessen. Iedereen was dan ook erg enthousiast toen in mei het buitensporten weer werd toegestaan. “Echt een verademing. Goed om iedereen weer te zien. Na acht weken niks doen holt je fysieke gesteldheid achteruit, dus er was veel spierpijn die eerste week.”

De groepslessen en fitnessactiviteiten vonden vanaf dat moment plaats achter de sportschool, op het grote, groene buitensportterrein. “Dit geeft het sporten weer een nieuwe dimensie. Dankzij een ruime pagodetent kunnen alle activiteiten doorgaan, ongeacht het weer. En het geeft een leuke sfeer”, zegt hij.

The Base Zvh
Ook bij The Base Zvh, de locatie in het Nijverheidscentrum, werd de buitenopening met veel enthousiasme ontvangen. De lessen vinden nu plaats op de parkeerplaats naast de ingang. 

Hoofdtrainer Edgar van Oosten: “Iedereen stond te springen toen we weer mochten sporten. Aangezien we normaal gesproken in een grote loods onze crossfit-lessen doen maakt het qua afstand weinig uit of we binnen of buiten zijn. We hebben zoveel ruimte.”

Let’s go outside
Onder het motto ‘Let’s go outside’ werden alle groepslessen dus gewoon buiten opgestart. Ondertussen introduceerde Bas ook nieuwe lessen. Denk aan wandelfit bij de Roeibaan, Zevenhuizerplas of Hennipgaarde. Vanuit het sportcentrum is Bas hier met de leden in enkele minuten. Het is populair bij jong én oud.

“Mensen vinden het heerlijk om in de natuur te sporten. Dit gaan we zeker voortzetten als we op 1 juli weer volledig opengaan”, vervolgt Bas. “Ook de pagodetent zal de hele zomer blijven staan. Het geeft extra ruimte en het buitensporten bevalt iedereen goed. De combi is straks ideaal.”

Bootcamp met BeweegpuntBus
Daarnaast is de BeweegpuntBus weer volop in actie voor de doordeweekse bootcamp. “Deze rijdt met de instructeur naar verschillende locaties in de buurt. Het sportmateriaal wordt uitgeladen en deelnemers kunnen meteen aan de slag. ‘Sporten met een view’”. Uiteindelijk wil Bas alle outdooractiviteiten ontwikkelen tot een totaal aanbod onder ‘BeweegpuntBuiten’.

Veilig sporten
“Inmiddels zien we veel leden tijdens de buitenlessen, maar het is fijn om straks ook de apparaten weer te kunnen gebruiken en echt iedereen te ontvangen. We hebben op beide locaties grote ruimtes, met veel ventilatie. Je kunt veilig en op afstand van elkaar sporten. Mensen die graag willen beginnen met sporten zijn van harte welkom om even te komen kijken of mee te doen tijdens een proefles. De koffie staat weer klaar!”

Dankzij de vele loyale leden en een stukje creativiteit vanuit het team, kan Bas toch tevreden terugkijken op afgelopen maanden. “Natuurlijk hebben we ons soms zorgen gemaakt. Maar overal zijn we op zoek gegaan naar kansen. Bekijken wat er wél mogelijk is. Wat er ook gebeurt, het blijft onze missie om iedereen via sport fit te maken en te houden. Goede weerstand is belangrijk, juist nu. Wij maken fit worden leuk!”

Voor meer informatie ga naar www.beweegpuntbas.nl of www.thebasezvh.nl.

Meer berichten