Na een drukke carrière in het bedrijfsleven heeft Marjolijn Schell weer balans in haar leven gevonden.
Na een drukke carrière in het bedrijfsleven heeft Marjolijn Schell weer balans in haar leven gevonden.

In balans met suppen bij zonsondergang

Toerisme 471 keer gelezen

Met blote voeten staat Marjolijn Schell op de supplank. Het is bijna donker maar onder de volle maan is de lichtblauwe plank nog goed te zien, mede dankzij de drie elektrische theelichtjes die op de neus staan. Met de paddel in haar handen, glijdt Schell rustig en volledig in balans door het kalme water.

Zeven jaar geleden zag het leven van Schell er totaal anders uit. Ze maakte carrière in de olie- en gasindustrie. Haar dagen zaten propvol met vergaderingen en ze ging regelmatig op zakenreis naar het buitenland. Maar hoe druk haar werk ook was, één ding sloeg ze nooit over: hardlopen.

“Ik heb me twintig jaar lang de ballen uit mijn broek gewerkt, maar ik maakte altijd tijd om te sporten. Waar ik ook naartoe ging, mijn hardloopschoenen gingen mee.”

Dat bewegen gezond is, was haar bekend maar het werd nog eens benadrukt toen haar man Patrick een zwaar herseninfarct kreeg na een skeelerongeval. Toen hij uit het ziekenhuis kwam was hij deels verlamd; hij kon niks meer met zijn rechterarm en –been.

Mentale kracht
Terwijl Schell het gezin met drie jonge kinderen draaiende hield, zag ze hoe haar man zijn grenzen ging opzoeken en verleggen. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de mentale kracht had doordat hij net als ik fysiek altijd actief is geweest. Er is een grote samenhang tussen een sterk lichaam en een sterke geest.”

Schell zag de transformatie van haar man van dichtbij gebeuren, ook al is hij nooit helemaal hersteld. Intussen merkte ze dat haar baan haar steeds minder interesseerde. “Ik miste de menselijke kant in het bedrijfsleven.”

Het roer om
Uiteindelijk besloot ze in 2019 het roer om te gooien. Ze zette een punt achter haar drukke carrière en begon voor zichzelf als leefstijlcoach met kantoor aan huis, op steenworp afstand van de Rotte.

“Via mijn leefstijlcoaching wil ik mensen bewuster maken van hoe fijn en bevorderlijk bewegen is. Zet je je over je ongemak heen, dan kan dat hele mooie dingen brengen. Want door te sporten leer je ook je grenzen te verleggen. Er zit namelijk vaak meer in iemand dan mensen zelf denken.”

Zo besloot ze om ook iets fysieks te bieden in haar werk. Inmiddels heeft ze haar onderneming uitgebreid met een sup-verhuurbedrijf waarbij een gezonde geest in een gezond lichaam centraal staat. Ze biedt bijvoorbeeld yogalessen op een supplank en ‘full moon suppen’ waarbij de tocht start bij zonsondergang en eindigt bij volle maan in het donker.

“Suppen is een mooie metafoor voor het vinden van balans in je leven.”
Het is een balans die Schell zelf ook weer heeft gevonden in haar leven. “Ik kan nu echt genieten van wat ik heb.”

Het water op bij zonsondergang
Marjolijn Schell houdt elke vrijdagavond in juli suptochten bij zonsondergang. Daarnaast is er sup-yoga op zondagochtend 17 juli en 21 augustus. Info: gasuppen.nl

De tocht bij zonsondergang wordt in het donker afgesloten, met lichtjes op de neus van de supplank.