Logo hartvanzuidplas.nl
Piet werd in december 2018 gehuldigd door wethouder Jan Verbeek.
Piet werd in december 2018 gehuldigd door wethouder Jan Verbeek. (Foto: Erik van Leeuwen)

Piet, oudste lid van vv Moordrecht, overleden

  •   367 keer gelezen

Moordrecht – Het oudste lid van vv Moordrecht, Piet Twigt, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was speler van het eerste team, maakte deel uit van het bestuur en van de redactie van het clubblad. 

Van 1959 tot en met 1994 deed hij dienst als consul. In december 2018 werd hij gehuldigd voor zijn tachtigjarig lidmaatschap. “Piet was een echte clubman, hij had een blauw-wit hart. Hij belde mij altijd om te vragen wat het eerste had gedaan”, zegt secretaris Cor de Rek. 

Twigt behoorde tot het ‘gouden’ Moordrecht, dat vlak na de Tweede Wereldoorlog een topelftal had. “Ze kwamen vanuit de hele regio kijken”, zei Twigt bij zijn huldiging. “Het voetbalveld was toen nog aan de Middelweg. Bij thuiswedstrijden stond het rijen dik langs het veld.” 

Hij was halfspeler. “Ik had een goed inzicht, maar ook één gebrek: geen snelheid.” Het gouden team viel begin jaren vijftig uit elkaar, tot grote spijt van Twigt. “Leeggeplukt. Het betaalde voetbal kwam. Arie Kasbergen ging naar ONA, Piet Frederiks naar Blauw Wit in Amsterdam.” 

Twigt stopte op relatief jonge leeftijd met voetballen. Hij richtte zich op zijn andere hobby’s: biljarten, postduiven en dammen. Hij had zijn postduiven tot zijn overlijden.

Meer berichten