Een dame van Velocitas deinst terug voor Babette Blok. Foto: Erik van Leeuwen

De kampioensstart van CKV Nieuwerkerk

Sport 299 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk is dit seizoen de gedoodverfde kampioen van de overgangsklasse. De start tegen Velocitas was, vooral na rust, kampioenswaardig: 25-9.

Zes maanden lang moest het vlaggenschip van Nieuwerkerk erop wachten, het spelen van een officiële wedstrijd. Na de zaaloverwinning op HKC begin maart was het wachten op de kruisfinale. Corona gooide roet in het eten. Geen kruisfinale en geen Korfbal League. Het veldseizoen werd als ‘niet gespeeld’ verklaard. Daarmee werd de ploeg van Leon Simons hard getroffen. Met acht overwinningen in 2019 was Nieuwerkerk op het veld hard op weg naar promotie. Dat betekent dit seizoen opnieuw overgangsklasse en Nieuwerkerk heeft vorig jaar laten zien dat de ploeg daar eigenlijk te goed voor is.

De ploeg bleef volledig intact. De selectie werd zelfs versterkt met de komst van Gerhard Gouderjaan van SDO, die zaterdag tegen Velocitas zijn debuut maakte. Nieuwerkerk werd ingedeeld in een nieuwe poule waarin op voorhand Pernix, KVS en GKV worden gezien als concurrenten. OVVO, Velocitas, VEO en KVA maken de poule compleet.

Velocitas bleek niet bij machte Nieuwerkerk moeilijk te maken. Hoewel de thuisploeg voor rust allesbehalve solide opereerde, zag het niettemin kans een gat te slaan van vijf doelpunten. Na een snelle 4-0 knokte Velocitas nog terug tot 5-4, maar in de laatste vijf minuten van de eerste fase stelde Nieuwerkerk orde op zaken.

Na de wissel zette de ploeg van Simons de wedstrijd, die uitstekend werd geleid door Moordrechtenaar en oud-IJsselvogels 1-speler Hans Klijn, volledig naar de hand. De korf werd nog vijftien keer gevonden met maar liefst tien verschillende doelpuntenmakers. Niels Stuurstraat werd in zijn veertig minuten durende speeltijd topscorer met vijf doelpunten.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 5, Dani Hoogendoorn 3, Babette Blok 3, Jop Brouwer 3, Gerhard Gouderjaan 3, Cathy van Horik 2, Lotte Dingjan 2, Mats Rodenburg 2, Miriam Swart en Laura van der Linden.