Afbeelding
Foto: archief

Vergadering over Vijfde Dorp pas in het nieuwe jaar openbaar

Politiek Vijfde Dorp 324 keer gelezen

Zuidplas - Dit jaar praat de gemeenteraad van Zuidplas niet meer in openbaarheid over de plannen voor het Vijfde Dorp. De voor iedereen te volgen bespreking stond gepland voor 15 december, maar het college zegt toch nog meer tijd nodig te hebben voor gesprekken met de bestuurlijke partners die een rol spelen in de plannen voor een nieuw dorp in het middengebied van de Zuidplaspolder.

Een jaar lang is in Zuidplas over het Vijfde Dorp vergaderd achter gesloten deuren. De laatste vergadering was op 5 november. Daarin zijn de raadsleden geïnformeerd over de stand van zaken van de planvorming en onderhandelingen met de bestuurlijke partners over de verschillende onderdelen van het middengebied. 

De gesprekken met deze partners over het gebied verlopen volgens het college in constructieve sfeer, maar vragen meer tijd dan was voorzien. ‘Er wordt door de betrokken partijen zowel ambtelijk als bestuurlijk hard gewerkt om gezamenlijk een set van bestuurlijke afspraken op te stellen die de ontwikkeling van het middengebied mogelijk maken’, schrijven burgemeester en wethouders de gemeenteraad.

Afhankelijk van de voortgang van de gesprekken, wordt naar een nieuwe datum gezocht voor de openbare raadsvergadering over het middengebied in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.


Lees hier alles over het Vijfde Dorp in ons dossier