Leon Simons: “Na rust kregen we twaalf goals tegen. Dat is te veel.”
Leon Simons: “Na rust kregen we twaalf goals tegen. Dat is te veel.”

CKV Nieuwerkerk rest alleen hoop

Sport 290 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De korfballers van CKV Nieuwerkerk deden zaterdag wat ze moesten doen: winnen in Maarssen van OVVO (17-20). Maar omdat koploper Unitas de als moeilijke bestempelde wedstrijd tegen KVS won, is er de vrees dat Nieuwerkerk naast de veldtitel gaat grijpen.

Trainer Leon Simons is optimist én realist. Daags na de twaalfde speelronde in de overgangsklasse liet hij weten dat hij een kampioenschap van zijn ploeg niet meer ziet zitten. Niet omdat hij twijfelt aan Nieuwerkerk - hij heeft er vertrouwen in dat ook de laatste twee wedstrijden op het veld worden gewonnen - wel omdat hij niet gelooft dat Unitas nog een punt verliest. “Unitas speelt nog tegen BEP uit en Velocitas thuis. Dat zijn geen ploegen waarvan ik verwacht dat zij een punt afsnoepen van Unitas. Hoop hou ik natuurlijk wel, want ik zou niets lievers doen dan met deze ploeg afscheid nemen met het kampioenschap.”
Nieuwerkerk houdt al weken de druk op Unitas. Het won de rechtstreekse confrontatie en hoopt op één misstap van de koploper uit Harderwijk. Ondertussen heeft Nieuwerkerk de opdracht de eigen wedstrijden te winnen. Zaterdag in Maarssen controleerde CKV vrijwel de hele wedstrijd, al vond Simons het aantal tegendoelpunten na de pauze aan de hoge kant. “Voor rust maakte OVVO er vijf, erna twaalf. Dat was te veel.”
Nieuwerkerk kwam voor rust al tot elf goals en dat was prima, rekening houdend met de wind die de spelers danig parten speelde. Aan motivatie hadden de bezoekers geen gebrek, want het tweede team pakte in Maarssen via een overwinning op OVVO 2 de titel en promoveerde daarmee voor de tweede keer in de historie naar de reserve ereklasse.
Hij had zijn vertrek al aangekondigd, maar vorige week werd ook de nieuwe club van Jop Brouwer bekend. HKC uit Hardinxveld presenteerde hem als nieuwe speler. Brouwer is na Koen Collée (KCC), Laura van der Linden (KCC), Mats Rodenburg (Dalto) en Niels Stuurstraat (Blauw Wit Amsterdam) de vijfde speler die elders onderdak heeft gevonden.