Logo hartvanzuidplas.nl
Vlnr: Rob, Gert, Wendy en Joyce.
Vlnr: Rob, Gert, Wendy en Joyce. (Foto: Ralph Noordam)

Crowdfundingsactie voor ‘t Wapen van Moerkapelle succesvol: ‘Hartverwarmend’

  •   keer gelezen   Human Interest

Moerkapelle - De crowdfundingsactie voor café ‘t Wapen van Moerkapelle, die vorige maand door een loyale stamgast is opgezet, heeft 4525 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Wendy van Krimpen, overweldigd door zoveel donaties, heeft maandag een cheque - van anderhalve meter breed - samen met hun dochter Joyce aan de eigenaars van ‘t Wapen overhandigd. “Zo mooi om te zien hoe mensen in en om een dorp met elkaar meeleven.”

Eigenaars Rob en Gert, die wel wisten van de crowdfunding, hadden geen ‘feestelijk moment’ verwacht, gezien de coronamaatregelen. Diezelfde maatregelen waardoor Van Krimpen zich eerder genoodzaakt voelde om ‘t Wapen te helpen met deze actie. De ondernemers laten weten: “Een enorme dank aan iedereen. Het geeft ons erg veel positieve energie om door te gaan.”

Van Krimpen vertelt: “We hebben Rob en Gert met een smoes naar buiten gelokt. Ze moesten nog op de foto met de stamppotten (die ze maken voor bestellingen, red.), dus ze kwamen nietsvermoedend naar buiten met een grote pan, stamper en houten lepel, en daar stonden wij dus. Ze dachten dat ik het vanavond even kwam afhandelen met een simpel fotootje.” 

Piepen
De inzamelingsactie ging vanaf het begin als een trein. “Het eerste streefbedrag van 500 euro was zo behaald, waarna we het streefbedrag verhoogden naar 1000 euro. Boven verwachting waren we ook hier zo overheen. De app op mijn telefoon bleef maar piepen”, vertelt Van Krimpen. 

Ze heeft, gezien de coronaregels, alsnog geprobeerd ‘groots’ uit te pakken. “Ik heb zelf de cheque gemaakt van anderhalve meter breed, met daarop bijna alle reacties van donateurs die bij de actie zijn achtergelaten. Ook hebben we gezorgd voor rozen (gesponsord door kwekerij Rozenhof), taart (gesponsord door bakkerij Eshuis) en een fles bubbels (gesponsord door wijnhandel London).” Plantjes werden eerder al door Van der Spek gesponsord, voor op het terras. 

De actie liep 28 februari af, maar er kan nog steeds worden gedoneerd.

Meer berichten