Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay
INGEZONDEN

‘De wet hoort nageleefd te worden’

  •   keer gelezen   Ingezonden

De wet hoort nageleefd te worden door de burgers en ook vooral door de ambtenaren. Het kan niet zo zijn dat wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas meer privileges krijgt dan de gewone burger. 

Hij wist dat als hij buiten de gemeente Zuidplas ging wonen, dit niet is toegestaan. En dan nog zeggen dat hij geen geschikte woning kon vinden, terwijl er genoeg woningen te koop stonden en er nieuwe werden gebouwd.

Iedereen zoekt naar zijn eigen stulpje waar hij met plezier zo graag wil wonen, maar een wethouder heeft ook wel verplichtingen waar hij moet wonen, volgens Artikel 36a van de Gemeentewet, en daar moet de wethouder zich aan houden.

Het is niet zo dat als hij vijf kilometer te hard rijdt en daar een bekeuring voor krijgt, hij kan zeggen: ik ben wethouder en daar heb ik ontheffing voor. Zo is de wet niet gemaakt.

Dat het college ontheffing heeft verleend voor weer een jaar, kan ik mij best voorstellen, want de wethouder heeft veel kennis opgedaan bij lopende projecten en de woningbouw en zij willen hem graag behouden, maar dit geeft ook weer te kennen dat er niemand van zijn kunnen dit kan overnemen met die kwaliteiten.

Ik hoop dat vele burgers van de gemeente Zuidplas met hun verzoeken evenveel positieve antwoorden krijgen als nu de wethouder heeft gekregen.

  • Frans Pot, Nieuwerkerk aan den IJssel
Meer berichten