Jan-Jaap van Schuylenburg (tweede van links) was een sfeermaker in de ploeg.
Jan-Jaap van Schuylenburg (tweede van links) was een sfeermaker in de ploeg. Foto: archief HvH

ZVH met tien na vertrek van Jan-Jaap van Schuylenburg

Sport 571 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH moet toch de spelersmarkt op komende zomer. Afgelopen week maakte Jan-Jaap van Schuylenburg bekend zich om persoonlijke redenen terug te trekken uit de selectie van de eredivisionist.

“De Zevenhuizense ploeg zal deze gedreven volleyballer missen, die al zes jaar bij de ploeg was en de opmars vanaf de tweede divisie naar de eredivisie heeft meegemaakt en daar een groot aandeel in had. We wensen hem veel succes in de toekomst toe”, schrijft de club over Van Schuylenburg, die de tweede speler is die Swanla na het afgebroken seizoen de rug toekeert. Eerder koos Ricardo Hofman voor topclub Dynamo uit Apeldoorn.

Trainer/coach Kristian van der Wel kan het komende seizoen wel beschikken over Gianno Beij, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Ludrich Inocente, Bram Wiltenburg, Max van Nieuwstadt, Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Thomas van Rij en Mika Prins. Er wordt gekeken of er aanvulling plaats kan vinden bij de selectie.

Vanaf 1 juli mag weer in de zaal gesport worden. Van der Wel zal daar zoveel mogelijk van willen profiteren om zijn spelers klaar te stomen voor het nieuwe seizoen en om het goede balgevoel weer te krijgen. Veel spelers van de selectie zijn ook in het beachvolleybal actief en daar zal waarschijnlijk in de eerste drie weken van september nationaal wat toernooien voor georganiseerd worden.

Het is bedoeling dat de competitie in de eredivisie zaterdag 10 oktober begint. ZVH krijgt op de eerste speeldag, als het concept-speelschema wordt goedgekeurd, Lycurgus uit Groningen op bezoek. Op 7 november staat de derby met VCN op het programma. Er is een korte winterstop. Er worden volledige speelronden afgewerkt op zaterdag 19 december en 6 januari.

De jeugd van ZVH traint vanaf vorige week in de buitenlucht; op een opvallende plek, want het gravel van tennisclub Zevenhuizen fungeert als ondergrond. Op dinsdagen beten de meisjes B1 en B2 onder leiding van trainers Chris van Mullem en Julian Perdijk het spits af.
Vanaf deze week wordt er elke dag van 16.30 tot 18.00 uur getraind.