Logo hartvanzuidplas.nl
Spelers van de selectie van Moordrecht vermaken zich op de laatste training van het seizoen met een spelletje voetvolley.
Spelers van de selectie van Moordrecht vermaken zich op de laatste training van het seizoen met een spelletje voetvolley. (Foto: Erik van Leeuwen)

Spelersinvasie geeft Moordrecht boost

  •   226 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met negentien (!) nieuwe spelers. Naast tien spelers uit de A sluiten negen spelers van buitenaf aan bij de kern van trainer Frans Schaap en assistent Bobby Leiwakabessy.

Door Erik van Leeuwen

De spelersinvasie geeft de club, die binnen anderhalf jaar verhuist naar het nieuwe complex op sportpark ’t Ambacht, een ‘boost’. “We beginnen het seizoen met een 1-0 voorsprong”, aldus Ron Broer, één van mensen die er de afgelopen tijd flink aan trokken om een volwaardige selectie op de been te krijgen.

Bij de 100-jarige club was veel onvrede over de ontwikkeling rond het selectievoetbal. De vertrokken trainer Glenn Telusa was al blij als hij op zaterdag elf spelers had om op te stellen. Broer: “Dat was geen basis om iets op te bouwen en daarom zijn we met een groepje mensen keihard aan de slag gegaan.”

Alle contacten werden aangesproken, ex-spelers werden benaderd. Met een mooi resultaat. Naast tien jeugdspelers die doorstromen kon de vierdeklasser negen spelers inschrijven als nieuw lid: Koen van Leeuwen (DONK), Joris de Haan (RVC’33), Mustapha Massaoudi (ONA), Andy Reif en Nabil Fissoune (beiden SVV), Justin Vink (Antibarbari) en de clubloze spelers Levi Matuheru, Aaron Veldman en Adam Lamhouti.

Body
Het maakt dat Moordrecht komend seizoen twee selectieteams heeft en daarnaast een nieuw derde elftal. “We krijgen steeds meer body”, aldus Broer. “Daarnaast ziet het plaatje er bij de jeugd ook prima uit.”

Dat Moordrecht het serieus neemt, blijkt ook uit de samenstelling van de ‘staf’. De begeleiding is er qua omvang eentje om u tegen te zeggen, met naast hoofdtrainer Frans Schaap en Bobby Leiwakabessy, Jason Souisay, Simoes Lekatompessy, Ton van den Bergh, Ron Broer en Arend van den Heuvel.

Opvallend is het aantal oud-eerste elftalspelers dat zich over de nieuwe toekomst van Moordrecht ontfermt. Desondanks zijn de ambities ‘realistisch’ op sportpark ’t Lage. Broer: “Middenmoot zou al heel mooi zijn.” 

Meer berichten