Coureur Hubert Harmsen kon zich nog net in veiligheid brengen toen tijdens de race zijn auto in brand vloog.
Coureur Hubert Harmsen kon zich nog net in veiligheid brengen toen tijdens de race zijn auto in brand vloog. Robbert Roos

Vlammen aan de Bierhoogtweg tijdens Grand Prix van Zevenhuizen

Algemeen 1.083 keer gelezen

Zevenhuizen – Bloedstollende races, spectaculaire inhaalmanoeuvres en prachtig weer. De jaarlijkse Grand Prix van Zevenhuizen op Hemelvaartsdag was weer een dag vol spanning en spektakel. Organisatie en rijders kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie.

Het was een en al gezelligheid op en rond het crossterrein aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. Coureurs, dorpsgenoten en andere belangstellenden waren weer in groten getale op het evenement afgekomen. In het rennerskwartier werden bij de auto’s de puntjes op de i gezet voor de komende rit, of probeerde men de schade te herstellen die zojuist was veroorzaakt tijdens de race. Het publiek vermaakte zich zichtbaar langs de baan of bij een van de gezellige eettentjes op het horecaplein. Voor kinderen was er een springkussen in de vorm van een raceauto.   

Lindsey Muijs uit Papekop reed mee in de jeugdklasse, maar moest helaas met lege handen naar huis. “Het ging op zich wel lekker, maar mijn ging auto stuk.” Een gescheurde versnellingsbak bleek de boosdoener waardoor verder rijden niet meer mogelijk was. “Het is jammer, maar het hoort bij de sport. Volgende keer beter.” Tim de Bruijn die racet in de koningsklasse Stockcar F1, was na de eerste race niet echt tevreden. “Het voelt alsof ik niet het volledige vermogen van de auto kan benutten” , vertelde hij in het rennerskwartier. “We zijn bezig om uit te vinden waar hem dat in zit en of het we op kunnen lossen zodat ik een nieuwe poging kan wagen.”

Vlammen
Hubert Harmsen, deelnemer aan de Regioklasse, kreeg de schrik van zijn leven toen tijdens de race ineens de vlammen uit zijn motorkap sloegen. Razendsnel wist hij uit zijn wagen te klimmen, terwijl de marshalls die langs de baan staan, snel de vlammen doofden. Harmsen bleef ongedeerd, maar de auto was voor de rest van de dag uitgeschakeld. “Op de baan ben je alleen maar met de race bezig”, vertelde hij na de wedstrijd. “Een bocht eerder had ik al het idee dat het vermogen minder werd, maar ik had nooit verwacht dat de auto in brand zou vliegen. Je schrikt je echt helemaal rot als zoiets gebeurt.” Een losgeraakte slang was waarschijnlijk de oorzaak.

Een echtpaar uit Leidschenveen zag het allemaal gebeuren. “We waren hier vorig jaar voor het eerst. Dat beviel zo goed dat we nu weer gekomen zijn. Het is echt een fantastisch schouwspel om naar te kijken. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.” Een groep vrienden uit Benthuizen stond met een biertje in de hand langs de kant zichtbaar te genieten. “Dit is toch het mooiste wat er is? Kijken naar de cross en bier drinken met je vrienden, wat wil je nog meer?” (Robbert Roos)